Wil je met dans in de klas aan de slag?

Vraag de gratis digibord-apps aan!

Met de apps van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige video-opnamen van dansstukken van verschillende choreografen zoals Crystal Pite en  Johan Inger vormen de basis.
Er zijn inmiddels twee apps beschikbaar: Parade, geschikt voor leerlingen van groep 3,4 (en 5) en Dreamplay voor leerlingen van groep 5 en 6.

De apps zijn ontwikkeld voor leerkrachten van de basisschool en zijn kosteloos beschikbaar voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties.

De leerdoelen van het lesmateriaal in de apps sluiten aan bij kerndoel 54 (TULE) en bij het nieuwe leerplankader kunstzinnige oriëntatie primair onderwijs (SLO).

DREAMPLAY

Geschikt voor groepen 5 en 6
Met Dreamplay- app van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige video-opnamen van het dansstuk Dreamplay van choreograaf Johan Inger vormen de basis.

Bespreek samen wat er te zien is, ga met elkaar in debat over de thema’s ‘dromen’ en ‘vriendschap’ en word geïnspireerd om zelf je eigen virtuele droomwereld samen te stellen met de interactieve animaties.

Meer informatie


PARADE

Geschikt voor groepen 3, 4 (en 5)
Naast de Dreamplay-app voor kinderen van groep 5 en 6, ontwikkelde NDT de dans-app Parade speciaal voor leerlingen van groep 3 en 4 (en 5). Bespreek samen wat er te zien is in de prachtige fragmenten van het dansstuk Parade van Crystal Pite, dans mee met de aanstekelijke energizers en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

Meer informatie


Vragen?

Neem contact op met de afdeling Talentontwikkeling en Educatie via onderwijs(at)ndt.nl of 070 - 88 00 144.

De apps zijn mogelijk gemaakt door: