Danser in de Klas

Vandaag is een spannende dag, er komt een danser op bezoek in de klas! We gaan zitten in een kring en de danser beweegt in ons midden. Kijk eens hoe lenig ze is en hoe goed ze op één been kan blijven staan....

Tijdens het project Danser in de Klas maken basisschoolleerlingen op een persoonlijke manier kennis met NDT. Een van de dansers van ons gezelschap komt op bezoek en voert in het klaslokaal een solo uit.

Om de leerlingen voor te bereiden wordt het bezoek van de danser voorafgegaan door een introductieles van de afdeling Talentontwikkeling & Educatie van NDT. Het project wordt afgesloten met een verdiepende dansworkshop voor de leerlingen op school. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met het bewegingsmateriaal waar de danser ze mee geïntroduceerd heeft en verschillende elementen van moderne dans. De verdiepende workshop wordt gegeven door een docent van de afdeling Talentontwikkeling & Educatie.

Data Danser in de Klas seizoen 2019-2020
In het seizoen 2019-2020 vinden er twee edities plaats van Danser in de Klas:

  • in de periode van 1 t/m 18 oktober 2019
  • in de periode van 27 januari t/m 14 februari 2020

Aanmelden voor deelname

  • Aanmelden kan voor alle scholen t/m 16 juni 2019, of jullie school geplaatst kan worden voor deelname horen jullie van de contactpersoon bij NDT op maandag 2 september 2019
  • Scholen kunnen bij aanmelding via de website van NDT een voorkeursdatum aangeven.

Praktische informatie
NDT organiseert Danser in de Klas voor leerlingen uit groep 1 t/m 4. De specifieke inhoud van de activiteit wordt uiteraard aangepast aan de leeftijd van de leerlingen. Deelnemen aan Danser in de Klas kost €90 per deelnemende klas; bij deelname geldt een minimum van twee klassen.

De onderdelen van het project
NDT Danser in de Klas
bestaat uit drie onderdelen. Allereerst een voorbereidende les en het bezoek van de danser. Tot slot vindt er een dansworkshop plaats na afloop van het bezoek van de danser:

Tijdens de voorbereidende les komt een docent van NDT in de klas vertellen over het bezoek van de danser. De voorbereidende les duurt 30 minuten en kan plaatsvinden op de hiervoor genoemde data, onder schooltijd. De les moet in ieder geval worden ingepland voorafgaand aan het bezoek van de danser.

Het bezoek van de danser duurt 30 minuten en kan worden ingepland onder schooltijd op één van de hiervoor genoemde data. Geef bij het inschrijven via het formulier op deze website aan wat de voorkeursdatum voor het bezoek van de danser is.

De verdiepende dansworkshop duurt 45 minuten voor groep 1/2 en 60 minuten voor groep 3/4. De workshop kan worden ingepland in dezelfde periode als het bezoek van de danser. Geef bij het inschrijven via het formulier op deze website aan wat de voorkeursdatum voor deze activiteit is.

Vragen?

Neem contact op met de afdeling Talentontwikkeling en Educatie via onderwijs(at)ndt.nl of 070 - 88 00 144.

NDT Danser in de Klas wordt mede mogelijk gemaakt door Debman Foundation en Stichting Tull Foundation.