Danser in de Klas

Vandaag is een spannende dag, er komt een danser op bezoek in de klas! We gaan zitten in een kring en de danser beweegt in ons midden. Kijk eens hoe lenig ze is en hoe goed ze op één been kan blijven staan....

Tijdens het project Danser in de Klas maken basisschoolleerlingen op een persoonlijke manier kennis met NDT. Een van de dansers van ons gezelschap komt op bezoek en voert in het klaslokaal een solo uit.

Om de leerlingen voor te bereiden wordt het bezoek van de danser voorafgegaan door een introductieles van de afdeling Talentontwikkeling & Educatie van NDT.

Scholen kunnen er daarnaast voor kiezen om het project af te sluiten met een verdiepende dansworkshop voor de leerlingen op school. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met het bewegingsmateriaal waar de danser ze mee geïntroduceerd heeft en verschillende elementen van moderne dans. De verdiepende workshop wordt gegeven door een docent van de afdeling Talentontwikkeling & Educatie.

Data Danser in de Klas seizoen 2018-2019
In het seizoen 2018-2019 vinden er twee edities plaats van Danser in de Klas:

  • in de week van 29 oktober t/m 9 november 2018
  • in de weken van 11 t/m 22 februari 2019

De inschrijvingen voor het project Danser in de Klas zitten vol, het is niet meer mogelijk om deel te nemen in seizoen 2018-2019. Houd de website in het nieuwe seizoen in de gaten voor de eerstvolgende data.

Praktische informatie

  • NDT organiseert Danser in de Klas voor leerlingen uit groep 1 t/m 4. De specifieke inhoud van de activiteit wordt uiteraard aangepast op de leeftijd van de leerlingen.
  • Deelnemen aan Danser in de Klas kost €90 per deelnemende klas; bij deelname geldt een minimum van twee klassen.
  • Danser in de Klas bestaat uit twee vaste onderdelen: een voorbereidende les en het bezoek van de danser. De verdiepende dansworkshop na het bezoek van de danser is optioneel en kosteloos.
  • Scholen kunnen bij inschrijving via de website van NDT een voorkeursdatum aangeven. NDT zoekt vervolgens contact om te laten weten op welke datum de school ingedeeld kan worden. Scholen worden ingedeeld op volgorde van inschrijving.

Het inplannen van de voorbereidende les en het bezoek van de danser
Het bezoek van de danser duurt 30 minuten en kan worden ingepland onder schooltijd op één van de hiervoor genoemde data. Geef bij het inschrijven via het formulier op deze website aan wat de voorkeursdatum voor het bezoek van de danser is.

Tijdens de voorbereidende les komt een docent van NDT in de klas vertellen over het bezoek van de danser. De voorbereidende les duurt 30 minuten en kan plaatsvinden op de hiervoor genoemde data, onder schooltijd. De les moet in ieder geval worden ingepland voorafgaand aan het bezoek van de danser.

Het inplannen van de verdiepende workshop

De verdiepende dansworkshop duurt 45 minuten voor groep 1/2 en 60 minuten voor groep 3/4. De workshop kan worden ingepland in dezelfde periode als het bezoek van de danser. Geef bij het inschrijven via het formulier op deze website aan wat de voorkeursdatum voor deze activiteit is. De verdiepende workshop is een optioneel onderdeel van het project Danser in de Klas.

Vragen?

Neem contact op met de afdeling Talentontwikkeling en Educatie via onderwijs(at)ndt.nl of 070 - 88 00 146.