Activiteiten voor primair onderwijs

Voor leerlingen van primair onderwijs stellen wij een combinatie van activiteiten samen waarbij moderne dans en NDT centraal staan. Het doel bij alle activiteiten is om de leerling in aanraking met de kunstvorm dans te laten komen. Het uitgangspunt hierbij is: dans niet alleen ervaren door ernaar te kijken en erover te praten, maar ook door zelf te bewegen en dans te maken.     


Praktische informatie
Alle educatieve activiteiten van NDT worden verzorgd door de afdeling Talentontwikkeling en Educatie. Voor meer informatie over onze activiteiten voor het primair onderwijs kun je contact met ons opnemen via 070 - 88 00 144 of door te mailen naar onderwijs(at)ndt.nl. In onderling overleg staan wij open voor nieuwe ideeën of suggesties. Alle activiteiten zijn ook geschikt voor Speciaal Onderwijs. Lees hieronder meer over de activiteiten voor primair onderwijs.

Danser in de Klas -
Een danser op bezoek in de school
Groep 1-4
Tijdens dit bijzondere project komt er een danser van NDT op bezoek in de klas. Te midden van de leerlingen voert de danser een solo uit. Het bezoek van de danser wordt voorafgegaan door een introductieles en gevolgd door een dansworkshop op school.
Meer informatie

NDT Schoolvoorstellingen -
Naar het theater

Groep 5-8
NDT stelt tweemaal per seizoen een voorstelling samen uit de mooiste en grappigste dansfragmenten van NDT 2, speciaal voor basisschoolleerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8. Scholen kunnen het bezoek aan de voorstelling uitbreiden met een rondleiding achter de schermen of een dansworkshop op school.  Meer informatie

NDT Apps
Ontdek de leuke en leerzame dans-apps voor groepsleerkrachten die in de klas creatief aan de slag willen met dans. Geschikt voor groepen 3,4,5 en 6.
Meer informatie en aanvragen

Danswaaier - Een lessenreeks op school
Een reeks van drie tot vijf lessen op school waarin de leerlingen kennis maken met NDT en moderne dans. De lessenreeks vindt aansluiting bij de leerdoelen uit het primair onderwijs en de ontwikkelingsstadia van het kind in de verschillende leerjaren/bouwen.
Inschrijven
Meer informatie

Van beroep: Danser -
Maak kennis met 'danser' als beroep
Groep 5 t/m 8
Met Van beroep: Danser ontdekken leerlingen tijdens drie bijeenkomsten welke talenten je nodig hebt om van dansen je beroep te maken. Als onderdeel van de activiteit wordt er een bezoek gebracht aan zowel Nederlands Dans Theater als de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Meer informatie

NDT Samen - Partnerscholen
In samenwerking met zogenoemde partnerscholen creëert NDT ruimte om te kunnen experimenteren en nieuw educatief aanbod te ontwikkelen. Binnen de samenwerking staat de wisselwerking tussen beide instellingen centraal.