Vraag de gratis digibord-app Parade aan

Met deze app leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige video-opnamen van het dansstuk Parade van choreografe Crystal Pite vormen de basis. Bespreek samen wat er te zien is, dans mee met de aanstekelijke energizers en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

De zes kant-en-klare lesbrieven zijn goed voor een project van drie tot vier weken, maar zijn ook als losse lessen in te zetten. Op basis van de inhoud van de app kan een eigen volgorde, inhoud en duur van deze lessen worden bepaald. Het lesmateriaal sluit aan bij kerndoel 54 (SLO). De Parade-app is gemaakt voor leerkrachten van groep 3, 4 en 5.


De dans-app is kosteloos beschikbaar voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties. U kunt kiezen uit twee versies: een softwarepakket dat u kunt downloaden en installeren en een online webversie.

Aanvragen  is eenvoudig: vul het formulier volledig in en u ontvangt z.s.m. een bevestiging met de downloadlink of de inloggegevens (afhankelijk van de gekozen versie) en meer informatie en instructies

AANVRAGEN

Over de inhoud

In de app zijn zes kant-en-klare lesbrieven met bijbehorende kijkfragmenten uit Parade opgenomen, die vanwege de thema’s aanleiding geven om met leerlingen in gesprek te gaan. De app biedt daarnaast zes energizers, waar de leerlingen in de klas op mee kunnen dansen. Er kan worden geëxperimenteerd met het maken van dans door te spelen met de interactieve dansanimaties in de app. Tevens is er ook een videocompilatie van Parade in de app te zien.
Het lesmateriaal is afgestemd op groep 3, 4 en 5 en sluit aan bij SLO TULE - kerndoel 54, op het gebied van Kunstzinnige Oriëntatie.

Instructies bij gebruik

  • De downloadbare versie van de app is afgestemd op gebruik met een pc (Windows 7 of hoger) en kan worden afgespeeld op het digibord.
  • De webversie is beschikbaar via recente webbrowsers (bij voorkeur Chrome)
  • Een groot deel van het lesmateriaal en de lesbrieven zijn in de app opgenomen als pdf-documenten en kunnen worden geprint.

Over Parade

Parade is in 2013 speciaal voor NDT gemaakt door Crystal Pite. In Parade spelen clowns en soldaten de hoofdrol. Soms dagen de clowns en soldaten elkaar uit en staan ze in kampen tegenover elkaar, soms dansen ze ook in harmonie samen. Aan het slot is niet meer zo duidelijk wie er nu clown is en wie soldaat. Onder uniform of clownspak en achter een stoere of speelse houding is iedereen uiteindelijk gewoon mens.

Parade - Crystal Pite

AANVRAGEN

Vragen?

Neem contact op met de afdeling Talentontwikkeling en Educatie via onderwijs(at)ndt.nl of 070 - 88 00 144.

 

Deze app is gemaakt door Nederlands Dans Theater in samenwerking met Uitgeverij Follow a Muse.