A Taste of NDT Summer Intensive

Doe mee met onze online workshops

Van 21 juni tot en met 25 juni organiseren we verschillende online workshops tijdens A Taste of NDT Summer Intensive!

Met verschillende repertoire- en improvisatieworkshops, maar ook exclusieve inzichten achter de schermen, willen we jonge dansstudenten en dansprofessionals van over de hele wereld inspireren en hen zoveel mogelijk de NDT-ervaring  meegeven. Je kunt gratis via Zoom meedoen aan de workshops, die worden gegeven door onze eigen NDT-dansers en artistieke staf.

Omdat we willen dat A Taste of NDT Summer Intensive een plek is waar we kennis kunnen uitwisselen en op verschillende manieren van elkaar kunnen leren, zullen er ook panelgesprekken en coachingsessies zijn met NDT dansers, docenten en repetitors.

Programma

NDT Repertoire Workshop

Ontwikkel je danstalent door samen met een van onze dansers te werken aan het repertoire van onze choreografen tijdens deze NDT repertoire workshop. Zo maak je kennis met onze werkwijze en de verschillende danstalen die NDT rijk is. De eerste workshop staat in het teken van NDT 2 repertoire en in de tweede workshop duiken we in het repertoire van NDT 1.

 

Panel Talk

‘Wat betekent het om danser te zijn in deze veranderende wereld’

In 2020 en 2021 werden danstrainingen in studio’s of voorstellingen in theaters vrijwel allemaal geannuleerd, waardoor studenten, artiesten, docenten, choreografen, technici en (artistiek) directeurs uitgedaagd werden om zowel creatief als financieel het hoofd boven water te houden. Sterker nog, dans begint zich opnieuw uit te vinden met nog meer nadruk op technologie en locatie vanwege de pandemie en het sociale bewustzijn als gevolg van wereldwijde opstanden op het gebied van sociale rechtvaardigheid.

Doe mee met een paneldiscussie over hoe de huidige veranderingen in de samenleving de hedendaagse dansgemeenschap beïnvloeden. Met onze artistieke staf en dansers van NDT 1 & NDT 2 zullen we verschillende onderwerpen rondom dit thema bespreken en is er ruimte voor jullie vragen en opmerkingen.

 

 

 

Improvisation Workshop

In deze improvisatie workshop onderzoek je samen met een van onze dansers manieren om jezelf in beweging uit te drukken. Met aandacht voor subtiliteit en verfijning duik je een fysieke wereld binnen en krijg je de gelegenheid om met dansers van over de hele wereld samen improvisatie te verkennen.

 

Join Class With NDT 1

Heb je altijd al een keer een balletles mee willen doen met de dansers van NDT? Dit is jouw kans! Waan je in de studio tijdens de ochtendles van NDT 1 met docent Christophe Dozzi vanuit je eigen huiskamer.

 

Watch Rehearsal NDT 2 + Q&A

Neem een kijkje achter de schermen van NDT tijdens een live repetitie van NDT 2. Na afloop gaan we in gesprek met artistiek leider van NDT 2 Fernando Hernando Magadan en een aantal van de dansers en kun je al je vragen stellen.

 

Artists Exchange

Je krijgt de mogelijkheid om met een van onze dansers in gesprek te gaan. De dansers van NDT 1 en NDT 2 delen hun inzichten en ideeën met je. Je wordt ingedeeld in kleine groepen en krijgt de mogelijkheid om specifieke onderwerpen te bespreken die voor jou relevant zijn. Er is ruimte om vragen te stellen, je ideeën te delen en samen in discussie te gaan.

 

Rooster

VERSCHILLENDE TIME SLOTS

Om de activiteiten zo toegankelijk mogelijk te maken voor dansers van over de hele wereld, worden de workshops opgedeeld in twee time slots: Eastern en Western. De verschillende workshops en activiteiten vinden plaats van maandag 21 juni t/m woensdag 23 juni 9.00 – 12.00 uur (CEST) als het Eastern time slot en van woensdag 23 juni t/m vrijdag 25 juni 16.00 – 19.00 uur (CEST) als het Western time slot.

De inhoud van de programma’s is hetzelfde: het programma dat op maandag start in het Eastern time slot wordt vanaf woensdag herhaald in het Western time slot. Afhankelijk van de locatie waar jij je bevindt, maak je een keuze voor welk time slot jij je inschrijft. We willen je vriendelijk vragen om je niet twee keer voor dezelfde activiteit aan te melden, bijvoorbeeld voor de NDT 2 Repertoire workshop op maandag 21 Juni én voor NDT 2 Repertoire workshop op woensdag 23 juni. We hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar en we willen zo veel mogelijk dansers de mogelijkheid geven om deel te nemen!

Eastern time slot – 09.00 tot 12.00 (CEST, Nederlandse tijd)

Verschillende Eastern tijdzones:

  • Sydney: 17.00 tot 20.00 (AEST)
  • Tokyo: 16.00 tot 19.00 (JST)
  • Shanghai: 15.00 tot 18.00 (CST)
  • Bangkok: 14.00 tot 17.00 (ICT)
  • India: 12.30 tot 15.30 (IST)
  • Istanbul: 10.00 tot 13.00 (TRT)

Bekijk hoe laat de workshops beginnen in jouw tijdzone

Maandag 21 juni 
NDT 2 Repertoire Workshop

09.00 – 10.30 (CEST)

Panel Talk

11.00 – 12.00 (CEST)

Dinsdag 22 juni
Improvisation Workshop

09.00 – 10.15 (CEST)

Join class with NDT 1

11.00 – 12.15 (CEST)

Woensdag 23 juni
NDT 1 Repertoire Workshop

09.00 – 10.30 (CEST)

Artists Exchange

11.00 – 12.00 (CEST)

WESTERN TIME SLOT – 16.00 tot 19.00 (CEST, nederlandse tijd)

Verschillende Western tijdzones:

  • Alaska: 06.00 tot 09.00 (AKDT)
  • Vancouver, Canada/ Los Angeles: 07.00 tot 10.00 (PDT)
  • Mexico City: 09.00 tot 12.00 (CDT)
  • New York: 10.00 tot 13.00 (EDT)
  • Rio de Janeiro: 11.00 tot 14.00 (BRT)
  • Nuuk: 12.00 tot 15.00 (PDT)

Bekijk hoe laat de workshops beginnen in jouw tijdzone

Woensdag 23 juni
NDT 2 Repertoire Workshop

16.00 – 17.30 (CEST)

Panel Talk 

18.00 – 19.00 (CEST)

Donderdag 24 juni
Watch rehearsal NDT 2 + Q&A 

16.00 – 17.00 (CEST)

Improvisation Workshop

17.45 – 19.00 (CEST)

Vrijdag 25 juni
NDT 1 Repertoire Workshop 

16.00 – 17.30 (CEST)

Artists Exchange

18.00 – 19.00 (CEST)

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor de GRATIS workshops en andere activiteiten binnen het programma van A Taste of NDT SI wanneer je een danser bent op intermediate/gevorderde niveau van 15 jaar of ouder. Je schrijft je in per losse workshop/activiteit, op deze manier kan je je eigen Summer Intensive programma samenstellen. Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen verzoeken wij om je alleen in te schrijven voor een activiteit als je zeker weet dat je kan deelnemen.

Registreer hier voor de Eastern time slot:

Eastern time slot workshops

Registreer hier voor de Western time slot:

Western Time Slot workshops

Impressie van een online workshop met NDT 1 danser Luca Tessarini. Foto: Sacha Grootjans.

Annulering van NDT Summer Intensive 2021

Zoals eerder vermeld hebben we besloten dat de NDT Summer Intensive, ons jaarlijkse professionele trainingsprogramma, in 2021 wederom niet doorgaat. In het licht van de huidige gebeurtenissen en de ontwikkelingen rond Covid-19 zijn de risico’s van het samenbrengen van een grote groep van danstalenten van over de hele wereld te groot.

In plaats daarvan zijn we erg blij om deze online versie te organiseren met A Taste of NDT Summer Intensive, waardoor we in contact kunnen blijven met danstalent van over de hele wereld en onze liefde voor dans samen kunnen delen.

Lees het volledige nieuwsbericht