BINNENKORT IN HET THEATER

SEIZOEN 2015-2016

===============================>

LET OP: NDT verkoopt zelf géén kaarten maar verwijst u hiervoor altijd naar de kassa van het betreffende theater.

Heeft u vragen over voorstellingen in Den Haag (Zuiderstrandtheater, Lucent Danstheater, Theater aan het Spui) , neem dan contact op met de kassa van het Zuiderstrandtheater.

Voor al uw overige vragen of opmerkingen kunt u altijd bij NDT terecht.

Start Again


NDT 1
1 oktober - 26 november 2015
Start Again
verenigt twee krachtige choreografenduo's, Gabriela Carrizo and Franck Chartier, and Sol León and Paul Lightfoot. In hun geheel eigen en intrinsieke danstaal, delen ze een gemeenschappelijke drang tot het nemen van artistieke risico’s met een voorkeur voor interdisciplinaire dans die leunt op theatrale elementen.

Lees meer

BESTEL TICKETS

Infant


KORZO - NDT
8 oktober - 31 mei 2015
NDT en Korzo presenteren nieuw werk van choregraaf Joeri Dubbe, waarin hij op zoek gaat naar de puurheid van het kind in onszelf. De onbevangen blik waarmee een kind naar de wereld kijkt, biedt een betoverend perspectief op de manier waarop wij ons leven hebben ingericht. Hoe vinden we terug wat we hebben verloren tijdens het volwassen worden? Is er in ons moderne levensritme nog ruimte om die puurheid te omarmen?

Lees meer

BESTEL TICKETS

Shearing the Wolves


NDT 2
29 oktober - 20 december
Shearing the Wolves brengt vier choreografen samen wiens NDT carrière een significante impact op hun artistieke ontwikkeling heeft gehad: Johan Inger, Medhi Walerski, Sol León en Paul Lightfoot.


Lees meer


BESTEL TICKETS

Here we live and now


NDT - KORZO
12 november - 21 november 2015
Korzo en Nederlands Dans Theater bundelen hun krachten en expertise om aanstormend talent te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Met het jaarlijkse dansevent Here we live and now vieren Korzo en NDT het choreografisch talent dat de hofstad rijk is. 

Lees meer

BESTEL TICKETS

Might


NDT - KORZO
5 november - 19 december 2015
In 2012 richtte Amos Ben-Tal OFFprojects op. Dit collectief, bestaande uit voormalig dansers van Nederlands Dans Theater brengt live events waar het publiek in meegezogen wordt. Ook Might is niet zomaar een voorstelling....

Lees meer

BESTEL TICKETS

School of Thought


NDT 1
8 december - 20 december 2015
Dit programma brengt een vernieuwde versie van de avondvullende voorstelling School of Thought van NDT huischoreografen, Sol León en Paul Lightfoot terug. Het programma heeft als doel de toeschouwers letterlijk dichterbij de dansers te brengen door ze op het podium plaats te laten nemen. In dit ballet, dat in het voorjaar van 2013 in première ging, krijgt de kijker een uiterst intieme kijk op het werk van de twee choreografen, de dansers en hun uitzonderlijke talent.

Lees meer

BESTEL TICKETS

Somos


NDT 1
4 februari - 10 maart 2016
Somos
, ‘Wij zijn’ in het Spaans, brengt twee associate choreographers en twee huischoreografen van NDT in één avond samen: Crystal Pite, Marco Goecke, Sol León en Paul Lightfoot. In hun geheel eigen stijl demonstreren zij de verstrekkende veelzijdigheid van de NDT 1 dansers.

Lees meer

BESTEL TICKETS

Straight Around


NDT 2
18 februari - 31 maart 2016
In een combinatie van oud en nieuw, van modern klassiek tot mysterieus en verleidelijk laat Straight Around een combinatie van werken zien die de enorme artistieke reikwijdte van de NDT 2 dansers voor het voetlicht brengen. Met twee balletten van grootmeester Hans van Manen en een wereldpremière van Edward Clug, die vorig seizoen schitterde met mutual comfort en een wereldpremière van Eyal & Behar.

Lees meer

BESTEL TICKETS

Switch '16


NDT 1 & 2
1 en 2 april 2016
Switch is dé avond waarop de dansers het heft in eigen hand nemen. De dansers van NDT 1 en NDT 2 stellen een avondvullend programma samen van nieuwe, door henzelf gecreëerde choreografieën. Ook de gehele organisatie rondom de voorstelling hebben zij zelf in handen.

Lees meer

BESTEL TICKETS

Separate Ways


NDT 1
29 april - 7 juni 2016
Separate Ways belooft een spannend programma te worden dat uitsluitend uit nieuw werk bestaat van Hofesh Shechter en Sol León en Paul Lightfoot. De Brits-Israëlisch Shechter wordt beschouwd als één van Engelands meest geprezen choreografen. De NDT huischoreografen León en Lightfoot tonen hun eerste nieuwe creatie sinds hun jubileumvoorstelling 25 Years León & Lightfoot in het najaar van 2014, voor NDT 2.

Lees meer

BESTEL TICKETS

VOLLEDIGE AGENDA