BINNENKORT IN HET THEATER

Free to Move


NDT 1
3 september 2015
Na het succes van de vorige twee seizoenen nu de derde editie van de bijzondere voorstelling Free To Move. Een avondvullende voorstelling in het Zuiderstrandtheater in Den Haag met de top van de Nederlandse dans op uitnodiging van Holland Dance.

Lees meer

BESTEL TICKETS

SEIZOEN 2015-2016

===============================>

Start Again


NDT 1
1 oktober - 26 november 2015
Start Again
verenigt twee krachtige choreografenduo's, Gabriela Carrizo and Franck Chartier, and Sol León and Paul Lightfoot. In hun geheel eigen en intrinsieke danstaal, delen ze een gemeenschappelijke drang tot het nemen van artistieke risico’s met een voorkeur voor interdisciplinaire dans die leunt op theatrale elementen.

Lees meer

BESTEL TICKETS

Sheering the Wolves


NDT 2
29 oktober - 20 december
Sheering the Wolves brengt vier choreografen samen wiens NDT carrière een significante impact op hun artistieke ontwikkeling heeft gehad: Johan Inger, Medhi Walerski, Sol León en Paul Lightfoot.


Lees meer


BESTEL TICKETS

School of Thought


NDT 1
8 december - 20 december 2015
Dit programma brengt een vernieuwde versie van de avondvullende voorstelling School of Thought van NDT huischoreografen, Sol León en Paul Lightfoot terug. Het programma heeft als doel de toeschouwers letterlijk dichterbij de dansers te brengen door ze op het podium plaats te laten nemen. In dit ballet, dat in het voorjaar van 2013 in première ging, krijgt de kijker een uiterst intieme kijk op het werk van de twee choreografen, de dansers en hun uitzonderlijke talent.

Lees meer

BESTEL TICKETS

Somos


NDT 1
4 februari - 10 maart 2016
Somos
, ‘Wij zijn’ in het Spaans, brengt twee associate choreographers en twee huischoreografen van NDT in één avond samen: Crystal Pite, Marco Goecke, Sol León en Paul Lightfoot. In hun geheel eigen stijl demonstreren zij de verstrekkende veelzijdigheid van de NDT 1 dansers.

Lees meer

BESTEL TICKETS

Straight Around


NDT 2
18 februari - 31 maart 2016
In een combinatie van oud en nieuw, van modern klassiek tot mysterieus en verleidelijk laat Straight Around een combinatie van werken zien die de enorme artistieke reikwijdte van de NDT 2 dansers voor het voetlicht brengen. Met twee balletten van grootmeester Hans van Manen en een wereldpremière van Edward Clug, die vorig seizoen schitterde met mutual comfort en een wereldpremière van Eyal & Behar.

Lees meer

BESTEL TICKETS

Switch '16


NDT 1 & 2
1 en 2 april 2016
Switch is dé avond waarop de dansers het heft in eigen hand nemen. De dansers van NDT 1 en NDT 2 stellen een avondvullend programma samen van nieuwe, door henzelf gecreëerde choreografieën. Ook de gehele organisatie rondom de voorstelling hebben zij zelf in handen.

Lees meer

BESTEL TICKETS

Separate Ways


NDT 1
29 april - 7 juni 2016
Separate Ways belooft een spannend programma te worden dat uitsluitend uit nieuw werk bestaat van Hofesh Shechter en Sol León en Paul Lightfoot. De Brits-Israëlisch Shechter wordt beschouwd als één van Engelands meest geprezen choreografen. De NDT huischoreografen León en Lightfoot tonen hun eerste nieuwe creatie sinds hun jubileumvoorstelling 25 Years León & Lightfoot in het najaar van 2014, voor NDT 2.

Lees meer

BESTEL TICKETS
VOLLEDIGE AGENDA