NDT 2

Photo: Rahi Rezvani

Nederlands Dans Theater 2 is de springplank voor jonge dansers, die door middel van audities zorgvuldig worden geselecteerd. Deze dansers dansen choreografieën van de nieuwe generatie dansmakers zoals Alexander Ekman. De groep is overal ter wereld te zien. In deze kweekvijver van het gezelschap groeien talentvolle dansers op, en krijgen jonge aanstormende choreografen de kans zich te ontplooien.

 

NDT 2 in NYC
Afgelopen februari volgden we vier NDT 2 dansers tijdens een deel van hun tour door de Verenigde Staten. Alle vier schoten zij wortel bij Juilliard, één van de meest prestigieuze scholen voor de podiumkunsten in New York City. We gaan terug naar deze bijzondere plek waar hun danscarrière vlucht nam en waar NDT een bijzondere geschiedenis mee deelt, en werpen een blik op de voorbereidingen op de NDT 2 voorstellingen in het Joyce theater. Deze zomer keert het gezelschap terug naar de Verenigde Staten voor het Jacob’s Pillow festival 2015 in Becket, Massachusetts.

Meer weten over NDT 2 en onze ontwikkeling van jong danstalent? In augustus komen zestig danstalenten van over de hele wereld naar Den Haag voor een intensieve zomercursus. Lees hier over de NDT Summer Intensive.

NDT 2 in New York City (Feb, 2105)