Nieuws

Op de hoogte blijven van al het nieuws over Nederlands Dans Theater? Dat kan hier! Of schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief. In het linkermenu kunt u een onderwerp kiezen.


Afscheid van Lucent Danstheater met Souvenir

Op 16 juni 2015, organiseerde Nederlands Dans Theater (NDT) een speciaal event, getiteld Souvenir, ter ere van het Lucent Danstheater, bijna 30 jaar lang de thuisbasis van ons dansgezelschap. Tijdens de ceremonie werd deze video getoond met exclusieve beelden opgenomen tijdens de opening van het gebouw in 1987 van architect Rem Koolhaas, artistiek directeur Jiří Kylián, algemeen directeur Carel Birnie en choreograaf Hans van Manen.

Afscheid van Lucent Danstheater


Welkom bij NDT en een gloednieuw seizoen vol spannende dansvoorstellingen.


Ontdek NDT in het nieuwe seizoen!

"NDT streeft, als productiehuis, de hoogste kwaliteit na in alle expertises. Het gaat niet alleen om talentontwikkeling van onze dansers, maar ook om de ontplooiing van choreografen, balletmeesters, kostuumontwerpers, technici, decorbouwers, logistieke coördinatoren, pianisten, marketeers, fysiotherapeuten, etc. Creatieve mensen zijn vaak bezig met het moment, met het nu. In het ambiëren van deze topkwaliteit is echter het doorgeven van kennis essentieel om een ontwikkeling te kunnen genereren die gericht is op de toekomst.

Met deze toekomst in gedachten werken wij in samenwerking met het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium, Dans- en Muziekcentrum, en de Gemeente Den Haag aan een tijdelijk nieuw productiehuis voor NDT: een verkleind Lucent Danstheater met de meeste van onze Haagse voorstellingen in het Zuiderstrandtheater op Scheveningen. Loslaten, zo leren we, creëert ruimte voor nieuwe en spannende dingen.

Ik kijk ernaar uit u daar te mogen verwelkomen."

Janine Dijkmeijer
Algemeen directeur Nederlands Dans Theater

Blader hieronder door de digitale versie van de nieuwe NDT publicatie.