Nieuws & Media > Summer Intensive

Big

Summer Intensive

10 Jan 2012

Ongeveer 60 geselecteerde (pre)professionele dansers tussen 14 - 30 jaar zullen ons gezelschap bezoeken van 30 juli tot 11 augustus 2012. Gedurende twee intensive weken krijgen zij de kans hun talent als danser te ontwikkelen. De cursus is volledig gebaseerd op onze artistieke visie en doelen als modern dansgezelschap. Een kleine groep dansers krijgt de exclusieve kans om de kennis, inspiratie en passie van ons artistieke te ervaren en zij aan zij te werken met onze dansers.

Programma
Nederlands Dans Theater Summer Intensive is een unieke beleving die plaats vindt binnen de creatieve feer en omgeving van ons gezelschap. De deelnemers nemen in onze studio's deel aan een intensief en professioneel trainingsprogramma. Het programma is gericht op de ontwikkeling tot een complete en veelzijdige moderne danser, onder toezicht van ons internationale artistieke team van choreografen en docenten. Het repertoire van onze huis- en associate choreografen vormt de basis van de tweeweekse cursus. Dit wordt gecombineerd met de creatie van een nieuw werk onder leiding van aan ons gezelschap verbonden 'upcoming' choreografen. Het programma bevat tot slot balletlessen, Ohad Naharin’s Gaga techniek lessen en improvisatielessen. Hiermee heeft het totaalprogramma een structuur die overeen komt met de training van onze eigen dansers.

Om een nog completere ervaring te bieden, vindt er tijdens Nederlands Dans Theater Summer Intensive ook een speciaal randprogramma plaats. Dit programma bevat onder meer masterclasses en verschillende discussiebijeenkomsten. Al deze extra activiteiten zijn gerelateerd aan Nederlands Dans Theater en haar geschiedenis binnen de moderne dans.

Voor meer informatie: www.nederlandsdanstheater.nl/movein
 

 

Zoek door de 185 nieuwsberichten