Nieuws & Media > Nederlands Dans Theater 2 in Moskou

Big

Nederlands Dans Theater 2 in Moskou

21 Dec 2011

Nederlands Dans Theater 2 laat ook in Moskou haar sporen na

Op zaterdag 10 december reisden de dansers van Nederlands Dans Theater 2 af naar Moskou. Drie avonden lang vulde Nederlands Dans Theater het Stanislavsky Music Theater met een gevarieerd programma. De voorstellingen van Nederlands Dans Theater waren onderdeel van het festival Dance Inversion 2011.

Eerder stond Nederlands Dans Theater 3 al op het programma van Dance Inversion in 1999. Dit keer werd het Russische publiek getrakteerd op Gods and Dogs van Jiri Kylian. Studio 2 werd voor het eerst sinds het jubileumprogramma weer op de planken vertoond en Cacti, dat afgelopen maanden in Nederland te zien was, sloot de voorstelling af. Met drie uitverkochte voorstellingen, mogen we wel spreken van een groot buitenlands succes voor Nederlands Dans Theater 2.

Tot in het kleinste detail
Een week voor de show reisden twee vrachtwagens vol materiaal af richting het theater in Moskou. De voorbereidingen startten echter al veel eerder. Een voorstelling in het buitenland vraagt om de nodige maatregelen. Zeker als dat land Rusland is. Van het papierwerk en transport tot het verblijf: alles moet tot op het kleinste detail zijn geregeld en vastgelegd. 

Voorspoedig naar Russische begrippen
Het werd een reis die naar Russische begrippen voorspoedig verliep: het passeren van de grens duurde ‘slechts’ 24 uur, mede dankzij de ervaren chauffeurs. Al het materiaal werd gefotografeerd, papieren gecontroleerd en stempels gezet. Toen bleek dat de chauffeur zijn twee reservebanden niet op de lijst van in te voeren materialen had genoteerd, bleek dat voor problemen te zorgen. 24 Uur wachten later kon de reis naar de stad worden voortgezet. En ondanks dat de straten van Moskou gevuld waren met protesten en opstandelingen, arriveerde het ensemble op tijd om van het avontuur in Moskou een succes te maken.

Luid applaus voor NDT2
Na op zondagmiddag een goede generale te hebben gedraaid, trapte Nederlands Dans Theater 2 zondagavond hun Russische avontuur officieel af. Een aftrap die met luid applaus werd ontvangen. Nederlands Dans Theater – of in goed Russisch HNДEPЛAHДCKNŇ TEATP TAHЦA – heeft ook in Rusland haar sporen nagelaten.

Zoek door de 185 nieuwsberichten