Nieuws & Media > Kinderen vermaken zich bij Nederlands Dans Theater

Big

Kinderen vermaken zich bij Nederlands Dans Theater

08 Dec 2011

Afgelopen weekend organiseerde ‘Move in’ Nederlands Dans Theater voor de bezoekers van de voorstelling ‘Cacti’ een speciale familiedag. Voor aanvang van de matinee, maar ook tijdens en na de voorstelling was er van alles te ontdekken en beleven.

Achter de schermen
De middag begon met een dansworkshop. Het was extra leuk dat niet alleen de kinderen maar ook de ouders mee mochten doen: Konden we later thuis met z'n allen nog een keertje dansen’! Daarna keken we het einde van de balletles van Nederlands Dans Theater 2. De toeschouwers mochten onder begeleiding van een Sinterklaasmuziekje de laatste oefening meedoen. Toen was het tijd voor een gesprekje met Myrthe van Opstal, danseres van Nederlands Dans Theater 2. De kinderen vroegen haar het hemd van het lijf en zagen haar later die middag op toneel dansen. Zo ook Anna (6), die erg onder de indruk was van haar ontmoeting met Myrthe.

In de foyer
Vlak voor de voorstelling en in de pauzes was er ook in de foyer van alles te doen. Hier kon je een eigen Sinterklaascadeau knutselen of de kostuums uit de voorstelling namaken. Natuurlijk mocht je ook een eigen schitterend ontwerp creëren. In een speciale danshoek kon je zelf nog een stukje van de choreografie CACTI dansen en in de voorleeshoek werden mooie dans- en muziekverhalen verteld. En natuurlijk konden de kinderen hun balletschoen zetten, met een lieve boodschap voor Sinterklaas. Na de voorstelling had de Sint alle schoentjes gevuld met een heleboel lekkers.

Al met al was het een heel geslaagde middag voor zowel de kinderen als de ouders. We bedanken alle ouders en kinderen voor hun enthousiaste aanwezigheid en zien jullie – en iedereen die nu nieuwsgierig is geworden – graag een volgende keer weer bij ‘Move all day’!

Zoek door de 186 nieuwsberichten