Nieuws & Media > Bijzondere inleiding Signature op 1 oktober 2011

Big

Bijzondere inleiding Signature op 1 oktober 2011

23 Sep 2011

 

SPAANS BRITSE MAGIE

Het succesvolle choreografenduo Paul Lightfoot (1966, Groot-Brittannië) en Sol León (Cordoba, Spanje) hebben een grote schare fans die uit alle hoeken van de wereld afreizen om hun balletten te zien. Lightfoot en León staan bekend om hun sterk sferische dansstukken waarin zij volop gebruik maken van muziek, décor, kostuums, licht, theatrale effecten en de veel geprezen dansers van Nederlands Dans Theater 1. Met hun enorme verbeeldingskracht voeren zij het publiek mee naar een ander universum. Niet voor niets wonnen de Paul Lightfoot en Sol León vele dansprijzen en worden zij ook wel omschreven als ‘de hedendaagse Vermeer’ (Telegraaf).

Een nieuw ballet van deze dansmakers is telkens weer een must-see. Op 29 september gaat hun nieuwste choreografie ‘Skipping over damaged area’ in het programma ‘Signature’ in première in het Lucent Danstheater in Den Haag. Het is een balet geïnspireerd op de werking van het geheugen en de rol van herinneringen in het leven.

Naar aanleiding van deze inspiratiebron van Lightfoot en León voor ‘Skipping over damaged area’ geeft Douwe Draaisma (bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen) voorafgaand aan de voorstelling van 1 oktober in Den Haag een inleiding over zijn boek dat het fenomeen van vergeten onderzoekt: ‘Het Vergeetboek’.

De inleiding van Douwe Draaisma is toegankelijk op vertoon van een gratis toegangskaart hiervoor. Deze toegangskaart is gratis verkrijgbaar bij de aanschaf van een kaart voor de voorstelling ‘Signature’ via de kassa van Lucent Danstheater (070-8800333) of via de website via de volgende link: http://www.ldt.nl/programma/1837/Nederlands_Dans_Theater_1/Signature/ .

De inleiding vindt plaats in het Lucent Danstheater, van 19.15 tot 20.00 uur. De dansvoorstelling begint om 20.15 uur.

 “Wat Paul Lightfoot en Sol León samen creëren, als huischoreografen van Nederlands Dans Theater, is niets minder dan een taal. Alsof ze dans spreken, schrijven en verhalen” (NRC Handelsblad).

Zie de website voor de speellijst en het bestellen van kaarten www.nederlandsdanstheater.nl

 

 

 

Zoek door de 185 nieuwsberichten