Nieuws & Media > Nieuwe zakelijk directeur Nederlands Dans Theater

Big

Nieuwe zakelijk directeur Nederlands Dans Theater

24 Mei 2011

Robert van Leer wordt de nieuwe zakelijk directeur van het Nederlands Dans Theater. Hij volgt Jet de Ranitz op, die sinds 1 april voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is.


Robert van Leer is 47 jaar, Nederlander en grotendeels opgegroeid in de Verenigde Staten.
Van Leer heeft uitgebreide ervaring in de internationale kunst- en cultuurwereld;


Hij is bijna twintig jaar werkzaam in staf- en management-functies waaronder bij het befaamde Lincoln Center for the Performing Arts in New York.

Sinds 1996 is hij Hoofd van de afdeling Muziek bij The Barbican Centre in Londen. Onder zijn leiding waren gerenommeerde orkesten als het Berlin Philharmonic te beluisteren en haalde The Barbican een eerste structurele financiële bijdrage van de Arts Council van het Verenigd Koninkrijk binnen. Dankzij deze bijdrage heeft The Barbican een groot internationaal zomerfestival (BLAZE) in Oost-Londen op kunnen zetten waarvan aanstaande zomer de derde editie te zien zal zijn.

Johan van der Werf, waarnemend voorzitter van de Raad van Toezicht, zegt over de nieuwe zakelijk directeur: ‘Met de komst van Robert van Leer verzekert het Nederlands Dans Theater zich van een zakelijk leider met een rijke en internationale ervaring in het management van vooraanstaande instellingen. Met zijn begrip voor de kunsten en zijn grote liefde voor de moderne dans zal Robert een belangrijke bijdrage leveren aan de blijvende topprestaties van ons gezelschap’.
Van Leer over zijn nieuwe functie: ‘Het is een eer om deel uit te mogen maken van het Nederlands Dans Theater dat internationaal erkend wordt als één van ’s werelds meest vooraanstaande moderne dansgezelschappen.

Het gezelschap werkt met enorme toewijding op het hoogste artistieke niveau. En dat niet alleen op het gebied van moderne dans, maar ook op andere artistieke gebieden zoals muziek, theater, decor-, kostuum- en lichtontwerp en videokunst. Het gezelschap zorgt daarmee voor ontwikkeling van de danswereld en van de kunst en cultuur’.

Zoek door de 186 nieuwsberichten