Nieuws & Media > Plot Point van Crystal Pite genomineerd voor Benois de la...

Big

Plot Point van Crystal Pite genomineerd voor Benois de la Danse

21 Apr 2011

Het ballet Plot Point van Nederlands Dans Theater’s ‘associate choreographer’ Crystal Pite, is genomineerd voor de belangrijke internationale dansprijs Benois de la Danse. Pite maakte deze choreografie voor Nederlands Dans Theater I in april 2010. De jury in Moskou maakte de nominaties bekend tijdens een persconferentie in Moskou. De Benois de la Danse 2011 wordt op 24 mei uitgereikt tijdens een benefiet galavoorstelling in het Bolshoi Theater in Moskou.

De ‘International Dance Association’ in Moskou stelde de Benois de la Danse in 1991 in.  Deze Oscar onder de dansprijzen wordt toegekend voor opvallende prestaties in de dans in het voorafgaande jaar, en is bestemd voor choreografen, dansers, componisten en ontwerpers. De Benois de la Danse werd eerder toegekend aan onder meer Ji??í Kylián, William Forsythe, Lightfoot León, Sylvie Guillem, Hans van Manen en Mats Ek. 

De jury van de Benois de la Danse 2011 bestaat uit: Yuri Grigorovich (voorzitter), José Antonio, Davide Bombana, Philippe Cohen, Krzysztof Pastor, Pedro Pablo Peña, Sergey Filin en Ying Feng

Plot Point was Pite’s vierde ballet voor Nederlands Dans Theater I. Eerder bracht zij Pilot X, The Second Person en Frontier.

Het eerstvolgende nieuwe werk van Crystal Pite zal te zien zijn in het programma ‘Traces’ van Nederlands Dans Theater I. Het gaat op 9 februari 2012 in première.

Voor meer informatie over Benois de la Danse zie: http://benois.theatre.ru/english/

Zoek door de 185 nieuwsberichten