Nieuws & Media > Wereldpremière Lightfoot León op Gala Nederlandse Dans

Big

Wereldpremière Lightfoot León op Gala Nederlandse Dans

21 Okt 2009

9 oktober 2009

Nederlands Dans Theater I presenteert de nieuwe creatie van Lightfoot León op het Gala van de Nederlandse Dans. Nederlands Dans Theater werkt daarbij samen met het Limburgs Symfonie Orkest en pianist Jean-Claude Vanden Eynden die de voorstelling live begeleiden. De wereld-première van Limbo (lugar donde van las almas) wordt geregistreerd door de NPS onder regie van Jellie Dekker. Het Gala van de Nederlandse Dans is op zaterdagavond 10 oktober, Theater aan het Vrijthof, Maastricht.

 Lightfoot León             Limbo (lugar donde van las almas)

In hun eerste creatie van het jubileum seizoen van Nederlands Dans Theater werken Paul Lightfoot en Sol León samen met drie dansers: Fernando Hernando Magadan, Sandra Marin Garcia en Jorge Nozal (Nederlands Dans Theater I). De muziek is van Ludwig van Beethoven; Piano concerto no. 5; 2nd Movement; Opus 73. Lightfoot León tekenen ook voor decor- en kostuumontwerp (met Joke Visser en Hermien Hollander). Tom Bevoort maakt het lichtontwerp.

Limbo is opgenomen in het programma ‘Challenging Dance’ van Nederlands Dans Theater I met daarin verder Vanishing Twin (Ji??í Kylián), het nieuwe stuk van Ji??i Kylián (Mémoire d’Oubliette; wereldpremière 28 oktober) en Source of Inspiration (Lightfoot León).

Dit programma tourt vanaf 7 november door Nederland. Voor de speellijst zie: www.nederlandsdanstheater.nl

 Op het Gala van de Nederlandse Dans wordt ook 27’52” van Ji??í Kylián gedanst door Bastien Zorzetto en Aurélie Cayla (Nederlands Dans Theater I). Nederlands Dans Theater is genomineerd voor twee Zwanen: Karyn Benquet (Nederlands Dans Theater I) voor haar rol in Visions Fugitives (Hans van Manen) en Ji??í Kylián voor zijn choreografie Gods and Dogs, Nederlands Dans Theater II.

 Op 28 oktober volgt de tweede wereldpremière van Lightfoot León, voor Nederlands Dans Theater II. Dit is één van de drie nieuwe werken die samen de opening van het Holland Dance Festival zullen zijn.

 De NPS zend de registratie van Limbo uit op zondag 18 oktober, 13.00 uur in het programma NPS Podium op Ned. 2. De herhaling daarvan is op maandag 19 oktober om 23,50 uur, Ned. 2.

 Voor de Nederlandse Dansdagen zie: www.nederlandsedansdagen.nl

Zoek door de 186 nieuwsberichten