Nieuws & Media > Nederlands Dans Theater geeft dansworkshops aan Mexicaans...

Big

Nederlands Dans Theater geeft dansworkshops aan Mexicaanse kinderen

15 Nov 2010

In het kader van de Dag van de Rechten van het kind geeft Nederlands Dans Theater van 17 tot en met 22 november dansworkshops aan zestig Mexicaanse kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar. Het gezelschap doet dit op verzoek van de Nederlandse Ambassade in Mexico. De workshops zijn onderdeel van een festival dat de ambassade rond de Dag van de Rechten van het Kind organiseert. Met de danslessen wordt de vrijheid van expressie tastbaar gemaakt. Op 23 november geven de kinderen een presentatie in het National Theatre of the Arts, Mexico Stad.

Nederlands Dans Theater werkt zowel nationaal als internationaal aan ‘community art’. Het gezelschap draagt van harte bij aan deze vorm van ‘outreach’ door ondermeer met kennisuitwisseling via professionele dansers en dansdocenten in de maatschappij te investeren. Ook draagt het project in Mexico bij aan het verbinden van mensen met verschillende (culturele) achtergronden door middel van kunst en cultuur.

Voor het educatieproject werkt Nederlands Dans Theater nauw samen met de Nederlandse Ambassade en de mensenrechtencommissie ter plaatse.

De workshops worden gegeven door Lesley Telford (voormalig danser Nederlands Dans Theater I en tegenwoordig als dansdocent betrokken bij het gezelschap) en Jessica Willems (dansdocent bij de educatieafdeling van Nederlands Dans Theater). De kinderen gaan aan de slag met delen uit het repertoire van Nederlands Dans Theater waarbij het vertrouwen in elkaar, de eigen identiteit en het zich leren uiten een centrale plek innemen.

Zoek door de 186 nieuwsberichten