Nieuws & Media > Nederlands Dans Theater treedt op bij staatsbezoek Koning...

Big

Nederlands Dans Theater treedt op bij staatsbezoek Koningin Beatrix aan Noorwegen

25 Mei 2010

Hare Majesteit de Koningin brengt op uitnodiging van Zijne majesteit Koning Harald V van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 juni een staatsbezoek aan Noorwegen. Op 2 juni biedt De Koningin aan Noorse genodigden een voorstelling van Nederlands Dans Theater II aan in De Noorse Opera in Oslo.

De dansgroep brengt twee choreografieën: Gods and Dogs van Ji??í Kylián en CACTI van Alexander Ekman.

Het is de derde keer in dit seizoen dat Nederlands Dans Theater voor het Koninklijk Huis optreedt. In oktober 2009 waren Koningin Beatrix en leden van het Koninklijk Huis bij het Gala ter ere van het vijftig jarig bestaan van Nederlands Dans Theater. Op de World Expo van Shanghai bezochten Prins Willem Alexander en Prinses Máxima een repetitie van Nederlands Dans Theater en waren zij ’s avonds bij de besloten voorstelling in het kader van de Nederlandse Nationale Dag.

Na het optreden in Oslo gaat Nederlands Dans Theater II op Jubileum Tour door Europa, samen met Nederlands Dans Theater I. Deze tour eindigt op 10 juli in Sadler’s Wells Theatre (Londen) en is de afsluiting van de viering van het vijftig jarig bestaan van de dansgroep.

Zoek door de 185 nieuwsberichten