Nieuws & Media > Jubilerend Nederlands Dans Theater in De Affiche Galerij

Big

Jubilerend Nederlands Dans Theater in De Affiche Galerij

05 Okt 2009

Van 6 oktober tot 30 november 2009 is De Affiche Galerij (DAG) in de tramtunnel aan het Spui in Den Haag geheel gewijd aan het boegbeeld van de hedendaagse dans: het jubilerende Nederlands Dans Theater. Er zijn twee opeenvolgende tentoonstellingen te zien: ‘Challenging Graphics’van 6 oktober tot 2 november en ‘UpDownDance’ van 2 tot 30 november. ‘Challenging Graphics’ biedt een overzicht van voorstellings-affiches van het Nederlands Dans Theater uit de afgelopen 50 jaar. ‘UpDownDance’ is een serie van 60 affiches die speciaal zijn ontworpen door drie ontwerpbureaus (Barlock, Studio Bau Winkel en Studio ‘t Brandt Weer). Zij hebben zich daarbij laten inspireren door Nederlands Dans Theater. Wethouder can Cultuur en Financiën Marieke Bolle opent de tentoonstelling ‘Challenging Graphics’ op 7 oktober in het Stadhuis te Den Haag.

Op de website van dit project (www.challenginggraphics-updowndance.nl) zijn reproducties van alle affiches uit de tentoonstellingen te zien.
In de loop van november verschijnen de affiches uit ‘Challenging Graphics’ en ‘UpDownDance’ in boekvorm.

Barlock, Studio Bau Winkel en Studio ‘t Brandt Weer
Van 2 november tot 30 november nemen drie Haagse ontwerpbureau’s DAG over tijdens de tweede expositie getiteld ‘UpDownDance’. ontwerpen vanuit een experimenteel perspectief, met het Nederlands Dans Theater als onderwerp, 60 affiches.
De drie ontwerpbureaus hebben in 2007 en 2008 nauw samengewerkt bij de realisatie van de activiteiten van de Haagse stichting Schoon of Schijn. Deze stichting heeft zich ten doel gesteld om het ontwerpers klimaat in Den Haag te revitaliseren waardoor een aanzuigende werking ontstaat voor nieuwe talenten en nationale en internationale opdrachtgevers De expositie en de installatie zullen een experimenteel karakter hebben. Experimenteel, omdat het nog niet eerder is voorgekomen dat drie ontwerpbureaus ieder 20 affiches voor hun rekening nemen, die afzonderlijk hun eigen verhaal vertellen, maar gezamenlijk een grote visuele impact genereren. Experimenteel, omdat dat ook één van de creatieve pijlers is waarop het Nederlands Dans Theater is ingericht en acteert: volgens de ontwerpers moet de tentoonstelling in lijn met deze visie zijn. Met een kiosk op het kruispunt Kalvermarkt/Spui en door middel van installaties op en rond het Spuiplein wordt een bovengrondse visuele verbinding gerealiseerd met het Lucent Danstheater, het gebouw van het Nederlands Dans Theater.

Zoek door de 186 nieuwsberichten