Nieuws & Media > Show Off: extra voorstelling NDT2!

Big

Show Off: extra voorstelling NDT2!

07 Apr 2014

De talentgroep van Nederlands Dans Theater schittert nog tweemaal exclusief in het Lucent Danstheater met het nieuwe programma SHOW OFF. De seizoenafsluiter toont de met de Zwaan bekroonde klassieker van León & Lightfoot (Shutters Shut), Sara van Sharon Eyal en Gai Behar, de internationale hit Cacti van Alexander Ekman en Jiři Kyliáns Gods and Dogs.

Bekijk de trailer van deze voorstelling

Gratis inleiding
Voorafgaand aan deze twee voorstellingen in het Lucent Danstheater wordt er een inleiding verzorgd. Tijdens de inleiding komt u meer te weten over de voorstelling en maakt u persoonlijk kennis met ons gezelschap. Op vertoon van uw toegangskaart kunt u de inleiding gratis bijwonen. De locatie van de inleiding is studio 2, te bereiken via het Studio 3 café (deur rechts van de bar). Vanaf 18.45 uur bent u welkom, de inleiding start om 19.00 uur en duurt een half uur. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus zorg dat u op tijd bent!


Bestel kaarten voor deze extra voorstelling

Shutters Shut is een fysiek en psychologisch uitdagend ballet van huischoreografen León & Ligthtfoot op een gedicht van en gelezen door Gertrude Stein. “A playful but sophisticated dance of gestures, making sense in the same way its text score does: not at all, and completely.” THE NY TIMES

Sara, speciaal gemaakt voor NDT 2, is het laatste werk van de Israëlische choreografen Sharon Eyal en Gai Behar.  De choreografie is gelijktijdig gecreëerd met de compositie van Ori Lichtik en gaat over herinneringen, dromen, gevoelens, inspiratie, eenzaamheid, verdriet, over delen en liefhebben, over het leven.

Alexander Ekman maakte het groepsstuk Cacti in 2010. In deze choreografie combineert de associate choreograaf klassieke muziek met eigentijdse soundscapes in een nieuw arrangement van Schubert’s Der Tod und das Mädchen in samenwerking met Holland Symfonia. “Hilarisch commentaar op het intellectuele gehalte van dans al Hoge Kunst” DE VOLKSKRANT

Gods and Dogs (2008) is de 100e choreografie die Jiří Kylián voor NDT maakte. In het mysterieuze ballet toont de choreograaf hoe dun de scheidslijn tussen normaal en abnormaal kan zijn. Want, zo zegt hij: ”Surely no positive developments can ever be accomplished without the help of a healthy portion of madness.” Gods and Dogs draagt de ondertitel ‘an unfinished work’. Een verwijzing naar Kyliáns fascinatie voor de schoonheid van dat wat onafgemaakt blijft in het leven. Gods and Dogs won de Zwaan Meest indrukwekkende dansproductie 2009.

 

Zoek door de 185 nieuwsberichten