Nieuws & Media > Voorjaarsontwaken in Korzo

Big

Voorjaarsontwaken in Korzo

03 Apr 2014

Voorjaarsontwaken is een jaarlijks terugkerend programma van Korzo en NDT, waarin opmerkelijke stukken van jonge makers uit binnen- en buitenland getoond worden. De editie 2014 bestaat uit twee programma's.

Programma 1: 1 - 3 mei
Met in Nederland gemaakt werk van Guilherme Miotto, Shailesh Bahoran, Vincent Verburg & Dayna Martinez Morales en Karine Guizzo. Daarnaast ook de creatie IMG_1314.JPEG van de NDT 1 danser Jianhui Wang, welke op 22 maart tijdens Switch ’14 in première ging.

Programma 2: 8, 9 mei
De Koreaanse dansmakers KIM Bora, LIM Jin-ho en KIM Jaeduk presenteren voor het eerst hun werk in Nederland. Zij maakten tijdens het Seoul International Dance Festival (SIDance) grote indruk op Leo Spreksel, artistiek directeur van Korzo Theater: "Zuid-Korea heeft alles in zich om een belangrijk dansland te worden; een open mentaliteit, een jonge bevolking, en een gretigheid om invloeden”van buitenaf toe te laten. Het land maakt op dit moment enorme sprongen de moderne tijd in. Vanuit de urban en hiphop scene komen performers op. Culturele tradities worden op een eigentijdse manier toegepast waardoor een moderne danskunst met een duidelijke Aziatische signatuur ontstaat. Persoonlijk, fysiek en ongepolijst. En het gaat ook nog ergens over."
Daarnaast een nieuw hedendaags Indiaas dansduet van artist-in-residence Hari Noopur.

Tickets voor Voorjaarsontwaken kosten € 18. Bij bezoek aan zowel de reguliere als de internationale editie krijgt u 50% korting op het ticket voor Programma 2!

Zoek door de 185 nieuwsberichten