Nieuws & Media > 'Geniaal danstheater'...

Big

'Geniaal danstheater'...

04 Feb 2014

... koppen de regionale HDC dagbladen vandaag. Programma III ging in première op 29 januari en was tot en met 2 februari in een praktisch uitverkocht Lucent Danstheater te zien.

Programma III gaat op tournee door Nederland. Bekijk hier de agenda en reserveer kaarten!

Het eerste programma van 2014 bracht twee juichend ontvangen wereldpremières. Over Stop-Motion van León & Lightfoot concludeerde De Telegraaf dat deze ingenieuze choreografie een belangrijke aanwinst voor het repertoire is.

Trouw prijst het vermogen van het choreografenduo om dans als visueel gedicht vorm te geven, waarin vormgeving en muziek de jambe bepaalt en de dansers metaforen en emoties tot leven wekken.

Over het symbolische werk schrijft de Volkskrant dat de extreem verfijnde kwaliteiten van de NDT 1 dansers ervoor zorgen dat interpretaties opborrelen en nog lucht laten ook. Vier sterren!

Ook HDC is lovend over de nieuwe creatie; "Stop-Motion is van een verbijsterende schoonheid."
Ook Marco Goeckes razendsnelle danstaal gooide hoge ogen. "Fascinerend dat Goecke met ogenschijnlijk veel van hetzelfde bijna onmerkbaar een ontwikkeling creëert. Waar de razendsnelle, grillige bewegingen eerst luchtig en grappig zijn, ogen ze later nerveus en creepy", schrijft de Volkskrant. HDC looft zijn opmerkelijke bewegingsidioom: "Keer op keer weet de Duitse choreograaf te verrassen en vooral te intrigeren."

Trouw complimenteert de keuze van het gezelschap om naast deze werken de reprise van Heart's Labyrinth te programmeren. HDC roemt het betoverende openingsbeeld en de Volkskrant prijst de bevlogen uitvoering. Tot slot licht de Telegraaf het "schitterende slotduet op dromerige muziek van Dvorak" uit.

Programma III gaat op tournee door Nederland. Bekijk hier de agenda en reserveer kaarten!


Copyright foto: Rahi Rezvani

Zoek door de 185 nieuwsberichten