Nieuws & Media > Aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Myrthe van Opstal

Big

Aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Myrthe van Opstal

18 Dec 2013

Myrthe van Opstal (1987, Venlo) kreeg op 17 december de Aanmoedigingsprijs 2013 van het Dansersfonds ’79 uitgereikt uit handen van Han Ebbelaar en Alexandra Radius. Volgens de jury heeft Van Opstal zich bij NDT ontwikkeld tot een bevlogen danseres, die een grote intensiteit en eigenheid laat zien en een precisie en nuancering in dynamiek die iedere choreografie verlevendigt.

Myrthe maakt sinds augustus 2012 deel uit van het eerste gezelschap, na 2 jaar in NDT 2 gedanst te hebben. Eerder werd ze genomineerd voor de Zwaan 2012 voor haar dansprestatie in Lieder eines fahrenden Gesellen van Jiří Kylián. De Aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt op dinsdag 17 december door ex-sterdansers.

De jury bestaat uit de danscritici Ine Rietstap en Jan Baart, Marian Sarstädt (voormalig artistiek directeur Nederlands Dans Theater) en voormalig eerste solisten Alexandra Radius, Han Ebbelaar en Karin Schnabel.

Bestel kaarten voor de nieuwe NDT 1 voorstelling
Myrthe is te zien in Programma II in Den Haag t/m 21 december.
 

NTR documentaire Van Opstal familie
Bekijk hier de documentaire die is gemaakt over Marne, Myrthe, Imre en Xanthe van Opstal, alle vier dansend bij Nederlands Dans Theater.

Zoek door de 185 nieuwsberichten