Nieuws & Media > "Theatraal danstheater met scherpe tanden (...)"

Big

"Theatraal danstheater met scherpe tanden (...)"

09 Dec 2013

Programma II krijgt vier sterren van Trouw, de Volkskrant, Het Parool en Theaterkrant.nl. Trouw vat het programma perfect samen:

“Dit is het eerste programma van NDT dat onomwonden de koers laat zien die artistiek leider Paul Lightfoot vanaf zijn aantreden in 2011 heeft willen inzetten: theatraal danstheater met scherpe tanden, uitdagend voor het ensemble van topdansers in alle facetten.”

Ook de Volkskrant looft het ensemble: “de dansers van NDT zijn weergaloos als altijd; er is geen groep in Nederland die dansbewegingen, hoe gekunsteld of virtuoos ook, zo volkomen vanzelfsprekend kan uitvoeren.”

Oordeel zelf en kom kijken in Lucent Danstheater in Den Haag.

 

Carrizo's creatie The missing door gooit hoge ogen:
“Een surreële thriller waarbij Twin Peaks kleutertelevisie is” Trouw

“Razend knappe timing (…) Carrizo geeft de werkelijkheid een prettige tik” de Volkskrant

“Carrizo maakt niet zomaar danstheater, ze maakt een unieke theaterbeleving (…) The missing door biedt precies wat de titel belooft: de ontbrekende entree waar NDT net behoefte aan had.”
Theaterkrant****

“Vermakelijke, uiterst intelligente mix van suspense en slapstick, sublieme timing, wildwest en horrorsfeer (…) Dat is dans die spreekt tot de verbeelding” Het Parool****

Over Ekmans wereldpremière Definitely Two:
“Vermakelijk tweeluik over de liefde” Trouw

“Aantrekkelijk vervolg op Maybe Two” de Volkskrant

“Nu gieren de hormonen door de lijven en springen de zestien dansers als echte Carmens op tafel. Het resultaat is een unisone tapdans, startend in een jazzritme en doorschuivend naar flamenco, die hen de adem uiteindelijk letterlijk beneemt… In Ekmans tweede deel is de zoetgevooisde stem van Molly Drake verruild voor vragen uit de dagelijkse sleur. Livedans wordt gepareerd met zwart-wit beelden waarop bruiden hun eega met een bos bloemen om de oren slaan. Zo kan het gaan.”
Het Parool

Over de reprises:
“De reprises van Crystal Pite en Lightfoot en León zijn van uitzonderlijk niveau op alle fronten: dans vormgeving en theatraliteit: het klopt gewoon.” Trouw

“Prachtig emotioneel geladen, melancholische en poëtische reprises” de Volkskrant

“Fantastisch uitgevoerde Solo Echo” De Telegraaf


Oordeel zelf en kom kijken in Lucent Danstheater in Den Haag
.
 

Copyright foto: ©Rahi Rezvani 2013

Zoek door de 186 nieuwsberichten