Nieuws & Media > Aanmoedigingsprijs voor Myrthe van Opstal

Big

Aanmoedigingsprijs voor Myrthe van Opstal

26 Nov 2013

Myrthe van Opstal (1987, Venlo) heeft de Aanmoedigingsprijs 2013 van het Dansersfonds’79 gewonnen. Volgens de jury heeft Van Opstal zich bij NDT ontwikkeld tot een bevlogen danseres, die een grote intensiteit en eigenheid laat zien en een precisie en nuancering in dynamiek die iedere choreografie verlevendigt.

Myrthe maakt sinds augustus 2012 deel uit van het eerste gezelschap, na 2 jaar in NDT 2 gedanst te hebben. Eerder werd ze genomineerd voor de Zwaan 2012 voor haar dansprestatie in Lieder eines fahrenden Gesellen van Jiří Kylián. De Aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt op dinsdag 17 december door ex-sterdansers Han Ebbelaar en Alexandra Radius in het DeLaMar Theater.

De jury bestaat uit de danscritici Ine Rietstap en Jan Baart, Marian Sarstädt (voormalig artistiek directeur Nederlands Dans Theater) en voormalig eerste solisten Alexandra Radius, Han Ebbelaar en Karin Schnabel.
 

Bestel kaarten voor de nieuwe NDT 1 voorstelling
NDT 1 treedt op met Programma II vanaf 6 december in Amsterdam en Den Haag.
Bekijk de voorstelling en de speellijst.

NTR documentaire Van Opstal familie
Bekijk hier de documentaire die is gemaakt over Marne, Myrthe, Imre en Xanthe van Opstal, alle vier dansend bij Nederlands Dans Theater.

Zoek door de 185 nieuwsberichten