Nieuws & Media > Robert van Leer vertrekt bij NDT

Big

Robert van Leer vertrekt bij NDT

18 Jul 2013

Zakelijk directeur Robert van Leer keert in september terug naar zijn thuisbasis in Londen. Onder zijn verantwoordelijkheid maakte het gezelschap een stevige groei door en versterkte het zijn internationale positie. De Raad van Toezicht beraadt zich op de benoeming van een opvolger.

“Het was een grote eer deel uit te mogen maken van NDT. Ik ben trots op de behaalde doelstellingen op het gebied van cultureel ondernemerschap en internationaal cultureel leiderschap. Mijn beslissing om afscheid te nemen is van persoonlijke aard. Ik voel mij zeer betrokken bij het gezelschap en zal dat ook in de toekomst blijven.”

Sinds Van Leers aantreden in mei 2011 verdubbelde NDT de inkomsten uit sponsoring en fondsenwerving en werden duurzame partnerships ontwikkeld met New York (Joyce Theatre), Singapore (The Esplanade), Sint Petersburg (Mariinsky Theatre) en Rio de Janeiro.

Artistiek directeur Paul Lightfoot betreurt het vertrek van zijn partner in crime, maar heeft begrip voor de beslissing en is zeer dankbaar voor de behaalde successen. Lightfoot zou graag een adviesrol voor Van Leer creëren zodat NDT gebruik kan blijven maken van zijn expertise.

Zoek door de 186 nieuwsberichten