Nieuws & Media > Open Avond Summer Intensive op 11 augustus!

Big

Open Avond Summer Intensive op 11 augustus!

27 Jul 2012

Van 30 juli tot en met 11 augustus 2012 vindt de Nederlands Dans Theater Summer Intensive plaats. Een zomercursus voor 60 talentvolle jonge dansers in de leeftijd van 14-30 jaar, afkomstig van over de hele wereld. Het inspireren en stimuleren van jong talent staat tijdens de cursus voorop. Vanuit eerdere zomercursussen kwamen diverse dansers voort die uiteindelijk een plek in het gezelschap bemachtigden, zoals Myrthe van Opstal. Dit jaar zal Myrthe zelf docente zijn tijdens de Summer Intensive: "Wat uniek is aan de Summer Intensive, is dat je als jonge danser de mogelijkheid krijgt om samen met een NDT danser samen te werken, en zo even kan proeven van het gezelschap en haar repertoire. Ik vond het een geweldige ervaring! Nu ik docente ben tijdens de Summer Intensive, kan ik het van de andere kant bekijken. Ik hoop er veel van te leren."  

Op 11 augustus wordt de Summer Intensive afgesloten met een ‘open avond’ in Theater aan het Spui. De Open Avond is het moment waar de deelnemers gedurende twee weken naar toe werken. Als publiek ervaar je de interactie tussen docenten een deelnemers tijdens open lessen en repetities. De avond wordt afgesloten met de presentatie van drie werken van choreografen Lesley Telford, Natalia Horečna en Menghan Lou, die gedurende de cursus met de deelnemers gecreëerd worden. Kaarten voor de Open Avond zijn beperkt beschikbaar (€10,- in voorverkoop, €12,50 aan deur). Kijk hier voor meer informatie, inschrijven en bestellen van kaarten.

Publieksprogramma 
Speciaal voor iedereen die van dans houdt is er een randprogramma met diverse workshops, gerelateerd aan het programma van de ‘Summer Intensive’. De workshops op zaterdag 4 en 11 augustus zijn toegankelijk voor alle dansniveaus. Bekijk hier het publieksprogramma.