Nieuws & Media > NDT presenteert nieuwe seizoen

Big

NDT presenteert nieuwe seizoen

18 Apr 2012

Het programma voor het seizoen 2012/2013 is bekend! In het nieuwe seizoen brengt NDT 11 wereldpremières en geeft het gezelschap 92 voorstellingen in Nederland. In het buitenland is het ensemble te zien in o.a Australië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Rusland, Singapore, Zwitserland en de Verenigde Staten. De podia waar het gezelschap in Nederland optreedt worden uitgebreid met o.a. Carré in Amsterdam. Binnen de danskern Den Haag start NDT samen met Korzo, Holland Dance en het Koninklijk Conservatorium nieuwe projecten rond talent- en publieksontwikkeling. Naast de dansgroepen NDT1 en NDT2 krijgt het gezelschap een derde pijler, ‘Move in’, voor cultuureducatie.

Opvallend in het speelplan van komend seizoen is een cross over tussen NDT choreograaf Walerski en componist Joby Talbot die zich samen met het Residentie Orkest laten inspireren door 100 jaar Le sacre du printemps. Artistiek directeur Paul Lightfoot start komend seizoen met het programmeren van avondvullende voorstellingen van één choreograaf. Hij wil daarmee zowel de dansmakers als het publiek een kans geven zich in een specifieke choreografische visie te verdiepen. Daarbij gaan León en Lightfoot experimenteren met nieuwe dansvormen en een andere manier van kijken naar dans.

Alle details vind u in de digitale versie van de seizoensbrochure. Heeft u een (papieren) seizoensbrochure besteld? Dan kunt u 'm rond 14 mei in de bus verwachten. Om zeker te zijn van een mooie plaats in het theater kunt u uw  kaarten al in de voorverkoop bestellen. Hier vind u een overzicht van de start van de kaartverkoop van de theaters waar NDT komend seizoen te zien zal zijn.

Zoek door de 185 nieuwsberichten