Nederlands Dans Theater > FLESH - wereldpremière Ivan Pérez

FLESH - wereldpremière Ivan Pérez

De Spaanse choreograaf en danser van Nederlands Dans Theater I Iván Pérez brengt in dit programma met FLESH zijn eerste werk voor Nederlands Dans Theater II.
Na een stage van een jaar in seizoen 2002-2003, begon Pérez in 2004-2005 bij Nederlands Dans Theater II. In seizoen 2007-2008 stroomde hij door naar Nederlands Dans Theater I, waar hij tot op heden danst. Hij won de danscompetitie ‘Ciudad de Castellón’ Davalos Flether Foundation en werd hij genomineerd voor ‘de Zwaan’ voor zijn rol in Indigo Rose van Ji??í Kylián (2006).

Als choreograaf won Ivan Pérez de eerste prijs in de 'Young Creators Competition’ in Madrid (2002) en de eerste prijs in de ‘International Choreography Competition’ New York-Burgos (2003). Vanaf 2004 is Pérez jaarlijks een verdienstelijke  deelnemer aan de workshop ‘Switch- From dancer to choreographer’. Zijn ballet A day minute uit 2009 werd na Switch nog twee keer in Spanje opgevoerd. Zijn A transition uit 2010 werd ook in België gedanst.  In 2008 creëerde hij voor National Ballet of Cuba Curioso.
In 2008 bracht hij Washing Machine voor het project ‘UpComing Choreographers’ waarvoor 3 dansers met het meest opvallende choreografietalent worden geselecteerd om een ballet te creëren. Ook in 2010 werd Pérez hiervoor geselecteerd.

Iván Pérez creëert een wereld op het podium waar alles mogelijk is. Hij zoekt in zijn choreografiestijl naar de maximale expressiviteit in bewegingen van het lichaam. Zo probeert hij het beste uit de dansers te halen en ze naar een hoger niveau te helpen.

Wereldpremiere

24 februari 2011, Lucent Danstheater, Den Haag.

Choreograaf

Iván Pérez

Additionele Credits

Muziek: Arvo Pärt, ¨Silouans song¨. Album: Summa. Estonian National Symphony, Orchestra and Paavo Järvi.

Arvo Pärt, ¨Draf ich¨. Album: Silencio: Part, Glass and Martynov. Gidon
Kremer and Kremerata Baltica.
Arvo Pärt, ¨ Lamentate-Fragile e conciliante¨, Alexei Lubimov, The Hilliard Ensemble, Andrey Boreyko and SWR Stuttgart Radio Symphony Orchestra.

Eric Withacre, ¨Her Sacred Spirit Soars¨. Album: Cloudburst.

Polyphony and Stephen Layton.
Kostuums: Carlijn Petermeijer

Decor: Iván Pérez

Licht: Tom Visser