Nederlands Dans Theater > Masculine / Feminine - wereldpremière Lukáš Timulak

Masculine / Feminine - wereldpremière Lukáš Timulak

Choreograaf Lukáš Timulak, voormalig danser bij Nederlands Dans Theater, creëert, in navolging van Offspring uit 2009, nieuw werk voor Nederlands Dans Theater II.

De Slowaak Lukáš Timulak (1979) danste van 2000 tot 2002 bij Nederlands Dans Theater II en van 2002 tot eind seizoen 2009-2010 is hij toonaangevend danser geweest bij Nederlands Dans Theater I. Bij Nederlands Dans Theater begon Timulak in 2001 ook als choreograaf. Tijdens de jaarlijkse Choreografie Workshops viel zijn creatieve talent op. Daarom kreeg hij de kans om nieuw werk te maken voor Nederlands Dans Theater I in het programma ‘Upcoming Choreographers’ 2005 en 2006. Voor Twenty (2005) kreeg hij goede kritieken. Timulak slaagde erin zijn unieke lichaamscoördinatie over te dragen op zijn collega-dansers en liet zien ook choreografisch veel in zijn mars te hebben. In 2006 creëerde hij wederom nieuw werk voor ‘Upcoming Choreographers’: I saw I was I.

In 2007 maakte Timulak zijn debuut in het reguliere programma van het Nederlands Dans Theater. Hij maakte het succesvolle Oneness voor Nederlands Dans Theater II. Offspring werd zijn tweede voor Nederlands Dans Theater II.

Wereldpremiere

24 februari 2011, Lucent Danstheater, Den Haag.

Choreograaf

Lukáš Timulak

Additionele Credits

Muziek Herbie Flowers & Barry Morgan, Album: 7 tracks of ???KPM 1000 series: Bas Guitar and Percussion, Vol. 1???,
Masakazu Ito, Album: ???Intimate Guitar??? Solo Guitar Collection:¨Scent of Melodies¨Kostuums: Lukáš Timulak & Peter Bilak, Joke Visser (realisatie)Decor & Tekst: Peter Bilak

Stem: Harvey Gold

Licht: Tom Visser